Hvad er Kickboxing

Kickboxing har sin oprindelse i 70´ernes USA, hvor kampsporten i første omgang fik navnet ”full contact karate”. En gruppe amerikanske karateudøvere ville skabe en kampform, hvor man kunne føre teknikkerne helt igennem, i modsætning til de traditionelle måder at kæmpe karate på. Kickboxing har sidenhen udviklet sig til en internationalt anerkendt, individuel kampsport, der dyrkes af folk af begge køn i alle aldre.

Som navnet antyder anvendes både slag og spark i kickboxing. Hvor sporten i begyndelsen, naturligvis var meget præget af karate, indeholder kickboxing i dag mange elementer fra andre kampsporter, som f.eks. taekwondo, thaiboksning og boksning.

Kickboxing er en sport, hvor der årligt afholdes danske og internationale stævner. Det er dog langt fra alle udøvere, der træner kickboxing for at komme i kamp. Kickboxing dyrkes af alle, lige fra folk der udelukkende kommer for motionen og hyggens skyld, til dem der har ambitioner om at komme i kamp og vinde medaljer til diverse mesterskaber. Kickboxing er en fysisk krævende sport, der kræver både styrke og udholdenhed. Det er en af grundende til, at træningen er blevet så populær, også som en alternativ måde at komme i form på. Vi har hold der passer til alle typer, uanset om din ambition er at smide nogle kilo, at prøve en udfordrende kampsport, eller du har en fighter i maven der skal slippes løs!

Kampregler:
Der konkurrences i forskellige discipliner indenfor kickboxing: fuldkontakt, letkontakt og K-1. Ligesom i boksning inddeles kæmperne i vægtklasser. Kæmperne har beskyttelsesudstyr på, der består af boksehandsker, safetyfødder, benskinner, skridtbeskytter, tandbeskytter og hjelm.

Letkontakt:
En let kontakt kamp, forløber som en kamp i fuld kontakt, med den forskel, at slag og spark ikke må føres 100 % igennem. Dommere omkring bokseringen tæller løbende point fra slag og spark i kampen og efter kampen tælles disse point sammen for at kåre en vinder. Der kan ikke vindes på knockout (i tilfælde af knockout diskvalificeres kæmperen bag slaget/sparket). Der kan samtidig gives advarsler (og dermed fratrukne point) i fald dommeren vurderer, at der har været for hård kontakt fra en af kæmpernes side.

Fuldkontakt:
En fuld kontakt kickboxing kamp, forløber som en boksekamp, naturligvis med den forskel, at spark er tilladt. Alle slag og spark må føres 100 % igennem. Der kan vindes på knockout (KO) eller TKO, men går kæmperne tiden ud er det dommerne omkring ringen, der på baggrund af point, afgør hvem der vinder kampen.

K-1:
En kamp i K-1, forløber som en fuld kontakt kamp, hvor alle form for slag og spark må føres 100 % igennem. Dog med den forskel at knæ og backfest er tilladt, det er tilladt at gribe modstanderens ben i forbindelse med spark eller slag, hvori at det er tilladt at udføre én teknik og derefter slippe benet. I clinch er der tilladt at holde i 5 sekunder, og udføre en teknik og slip efterfølgende. Der kan vindes på KO eller TKO, går kampen tiden ud er det dommerstemmerne der afgøre resultatet.

Highkick & Lowkick:
Disciplinerne fuldkontakt og letkontakt er igen opdelt i highkick og lowkick. Dette refererer til om det er tilladt at sparke under hoftehøjde (altså på lår og skinneben). F.eks. er det i ”fuld kontakt – highkick”, kun tilladt at sparke over hoftehøjde (”fodfejning” dog undtaget), mens det i en fuldkontakt lowkick er tilladt at sparke både over og under hoftehøjde.