Kickboxings Historie

Oversigt:
Kickboxing i sinnuværende form tog fart i USA i1970’erne. Filmstjerner som Bruce Lee populariseret den thailandske boksning stil kamp og banede vejen for en spændende nykampkunst.Kickboxers kombinere direkteslag af en boksekamp kamp med kroppen spark af en karateflytte. I dag, har flereforskelligeorganisationer kickboxing konkurrencer.

Oprindelse:
Kickboxing’s oprindelse ligger hos den gamle asiatiske kampkunst Muay Thai. Én post fortæller historien om en siameser prins, der besejrede en burmesisk prins i AD 1560 ved hjælp af Muay Thai, ifølge Thomas A. Green ‘s “Martial Arts of the World.” Men den teknik kan dateres tilbage mange flere århundreder. Når burmesiske tropper brændte siameser poster i 1767, de ødelagde eventuelle yderligere skriftlige beviser for Muay Thai’s historie. Muay Thai blev sandsynligvis brugt til selvforsvar, især i en tid før krudtet, når hånd-til-hånd bekæmpe var mere almindelig.Ved begyndelsen af det 20. århundrede havde Thailand sin egen bestyrelse for sporten af Muay Thai og holdt regelmæssige turneringer.

Moderne Kickboxing:
Den moderne vestlige version af kickboxing udkom i USA i begyndelsen af 1970’erne. Amerikanske karate udøvere søgte efter en mindre restriktiv kampstil, ifølge John Ritschel i “Kickboxing Handbook.” Taget fra Muay Thai, brugte kickboxers deres fødder til at angribe en modstander. Men i modsætning til Thai boksning, har den nye form ikke tilladt knæ og albue stød, eller nogen spark under bæltestedet. I stedet tog det angribende regler fra mere traditionelle boksning stilarter. På det tidspunkt var denne nye form for kamp kendt som fuld kontakt karate, ifølge Prokick Kickboxing School.

Første Konkurrencer:
I 1974 var der en lille gruppe af fuld kontakt karate eksperter som skabte den første faglige organisation – PKA, eller Professional Kickboxing Association. De første officielle mesterskaber i fuld kontakt karate, skete i Los Angeles, Californien i 1974. I de tidlige stadier forgik kampene på de traditionelle karate måtter, men snart efter flyttet kampene til boksning ringe.

Ekspansion:
Da sporten voksede i popularitet, var der flere nye organisationer som startede op, både i Nordamerika og Europa. I 1975 begyndte “The World All Style Karate Organization” i Tyskland og hurtigt etableret sig som en førende amatør international konkurrence. I 1976 World Kickboxing Association, eller WKA, blev grundlagt. Dog holdt WKA tættere bånd med asiatiske konkurrencer og fokuseret mindre på Nordamerika. I 2010 flere kickboxing organisationer konkurrerer i hele verden og USA. To af de store legemer er verdens Kickboxing Network og International Sport Kickboxing Association.